"Tekstejä Cosplay-harrastuksesta Mikkeliläisen miehen näkökulmasta & hänen henkilökohtaisesta tavasta harrastaa."

Header kuva © Nina Honkanen
Kuvassa esiintyy: THAKI Cosplay & Weetu / Rea Rautamies


perjantai 31. lokakuuta 2014

Kun suosikkisarja loppuu

Hetki on viimme päiviyksestä. Hiljaisuuden aikana on tapahtunut paljon sillä olen muuan muassa muuttanut Mikkeliin, aloittanut uuden koulun ja käynyt Traconissa. Alunperin ideana oli kirjoittaa (todella) myöhästynyt postaus Traconista, mutta päätin jättää sen väliin erään tärkeän asian vuoksi. Tähän tärkeään asiaan viittaa myös tämän postauksen otsikko: Kun suosikki sarja loppuu.

Masashi Kishimoto kertoi tämän vuoden alussa päättävänsä mangansa Naruton tämän vuoden aikana. Jo tuolloin uutinen pisti ajattelemaan, mutta koska ajatus tuntui niin kaukaiselta, ei sitä jäänyt pahemmin miettimään pidemmälle. Nyt kuitenkin ensi viikolla on päätöksen aika ja Kishimoto päättää monen suomalaisenkin nostalgia sarjan tupla-chapteriin, joista toinen on kokonaan värillinen. Tämän lisäksi joulukuussa julkaistaan Kishimoton kokonaan suunnittelema ja käsikirjoittama Naruto Shippuuden: The Last elokuva, joka on jatkoa mangalle ja sijoittuu muutaman vuoden päähän neljännestä ninjasodasta. Voidaan siis sanoa, että lopullisesti Naruton taival päättyy joulukuun alussa.

Naruto on Suomessa sarja joka jakaa mielipiteitä kahteen ääripäähän. Osa on ikuisia "narutardeja", jotka ovat seuranneet sajaa lapsesta asti ja yhä edelleen rakastavat sitä täydestä sydämestä. Toinen puolisko on taas vihaajia, jotka ovat joskus katsoneet sarjan ensimmäisen vaiheen ja vähän aikaan katsottuaan Shippuudenia ovat julistaneet sen epäonnistuneeksi sarjaksi. Loput keskelle sijoittuneista esimerkiksi taas katsovat ja seuraavat sarjaa silloin tällöin.


Itse sijoitun vahvasti toiseen ääripäähän: ikuisiin narutardeihin. Olen seurannut sarjaa siitä asti, kun vuonna 2008 kiinnostuin yleisesti mangasta ja animesta, ja pidän sitä edelleen hyvänä. Muutamia what the fuck hetkiä  on toki sarjassa on tullut, mutta olen kunnioittanut aina loppujenlopuksi Kishimoton mielipidettä ja heittäytynyt mukaan juonen muutoksiin. Tämän takia myös sarjan loppuminen on minulle kovapaikka. Kun on seurannut jotakin niin kauan ja joka viikkoisesta chapterin lukemisesta on tullut jo tapa, on vaikea ajatella että ensi viikolla tekee tämän viimmeisen kerran Naruton osalta.


Älkää kuitenkaan käsittäkö minua väärin. Olen myös tyytyväinen että Naruto loppuu tähän eikä sitä aleta venyttämään turhaa sen pidemmälle. Kaikkiin kysymyksiin on vastattu, jokainen odotettu taistelu on käyty ja enään tarvitaan se legendaariden kirsikka kakun päälle, jotta sarja pääsee loppumaan kunnialla. Joten kyllä, olen samalla tyytyväinen sarjan päättymiseen, mutta kuten sanoin: kun on tottunut johonkin, on siitä vaikea päästää irti.




Naruto on ollut minulle enemmän kuin pelkkä sarja. Varsinkin  ehdoton suosikkihahahmoni Naruto on kasvattanut ja opettanut minua älyttömästi ja koen, että tällä fiktiivisellä hahmolla on todella suuri merkitys siihen millainen olen nykyisin. Kliseiset "never give up on your dreams", "it's my ninja way" ja "ystävyyden tärkeys" sanomat ovat uponneet minuun lapsesta asti vahvasti ja ne ovat omassa henkilökohtaisessa elämässäni edelleen vahvasti pinnalla. Naruto hahmon lisäksi saankin kiittää myös hänen luojaansa Masashi Kishimotoa. Nuo kaksi ovat olleet minulle todellisia sankareita vuodesta 2008 ja aion sarjan loppumisenkin jälkeen elää heidän opettamansa sanomat sydämessä.


Lopuksi. Miten tämä liittyy cossaamiseen?

Koska Naruto ja Kishimoto ovat olleet minulle järkyttävän tärkeitä roolimalleja lapsuudesta asti, päätin kunnioittaa sarjan loppumista asialla missä tunnen olevani hyvä: cosplayllä. Ensi vuonna tulen cossaamaan Narutoa muutamissa eri versioissa ja homman aloitan hänen viimmisellä asullaan: The Last-leffan asulla.

Asu on älyttömän kiva ja Naruto on muutenkin hivenen miehekkäämmän näköinen, joten se sopii loistavasti minulle. Asua alan väsäämään heti kun saan kankaat käsiini ja se tulee saamaan debuuttinsa mitä luultavimmin Yukiconissa tai Desucon Frostbitessä. Can't wait! Olisi myös mukava saada jonkunlainen Naruto-ryhmä kasaan ensivuodelle! :)

Tähän päättyy Naruto aiheinen postaukseni. Nyt pitäisi odotella keskiviikkoa ja kahta viimmeistä chapteria. Ajattelin myös kysellä teiltä lukijoilta kysymyksen! Miten Naruto sarja on vaikuttanut sinun elämääsi, mitä mieltä sarjasta olet ja miltä sarjan loppuminen tuntuu?

Ja eikuin Dattebayo! Ensi kertaan!